Az MLSZ menesztette Nyilasi stábját

Mészöly és Pisont kivételével az MLSZ elküldte az utánpótlásedzőket. Nyilasi Tibornak új feladatot keresnek.

2014. 01. 21. 13:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyar labdarúgás jelenlegi helyzetében az elvárások igen magasak a korosztályos válogatottakkal szemben, hiszen a közvélemény és a szakma is várja a terület eredményességét, ezért a szövetség vezetősége úgy döntött, hogy egy korosztályt kivéve az utánpótlásszakág teljes személyi állományát megújítja. Ebből következően az elnökség, eddigi munkájuk megköszönése mellett, felmentette Nyilasi Tibor sportigazgatót, Róth Antal U21-es vezetőedzőt, továbbá kezdeményezte Both József szakmai-képzési igazgató, valamint a férfiutánpótlás szakág összes szövetségi edzőjének felmentését.

Az U19-es korosztály ez év júliusában rendező jogán részt vesz a hazai rendezésű Eb-döntőben. Tekintettel a felkészülésre rendelkezésre álló idő rövidségére, az elnökség az U19-es korosztályt több mint egy éve felkészítő edzőpáros esetében nem kezdeményez változást, a csapatot változatlanul Mészöly Géza és Pisont István vezeti az Eb-döntőben. A felmentett személyek mindegyike elhagyja az MLSZ-t, kivéve a hetvenszeres válogatott Nyilasi Tibort, akinek munkájára a továbbiakban más területen, a labdarúgás népszerűsítésében számít a szövetség” – olvasható egyebek között az MLSZ közleményében.

Ebben az elnökség tavalyi – a felnőttválogatott amszterdami leégése után közzétett – állásfoglalására hivatkozik, amelyben nem kertelt: elégedetlen az utánpótlás terén végzett munkával. Ennek alapján az érintetteket nem érhette váratlanul a mai döntés, legfeljebb az meglepő, hogy szinte a teljes stábot leváltották. Vezetője, Nyilasi Tibor nyilván nimbuszának köszönhetően marad az MLSZ kötelékében.

S a távozóknak kik lesznek az utódai? „Az MLSZ a megüresedő tisztségekre várhatóan a következő, februári elnökségi ülésen és az azt követő napokban jelöli ki az új szakembereket, akikkel szemben magas elvárásokat fogalmaz meg a magyar labdarúgás fejlődése érdekében” – idézhetjük a közleményt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.