Az orvosok megpróbálják felébreszteni Schumachert

Az egykori Formula 1-pilóta menedzsere megerősítette a L’Équipe francia sportlap szerdai hírét.

KG
2014. 01. 30. 12:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sabine Kehm közölte, egy rövid ideje csökkentik az altató mennyiségét, hogy felébresszék a pilótát, ez a folyamat azonban „nagyon sokáig” tarthat. „Az érintettek úgy egyeztettek, információt a család védelme érdekében csak akkor teszünk közzé, ha a folyamat állandósult. Köztes eredményekről továbbra sem adunk tájékoztatást” – jelentette ki a menedzser.

A L’Équipe egy napja arról írt, hogy Schumacher „pozitívan reagált” az ébresztés folyamatára, amelyet a hét elején kezdtek meg. A grenoble-i egyetemi kórház idegsebészeti osztályának orvosai állítólag „eléggé stabilnak ítélték meg az elmúlt napokban az állapotát ahhoz, hogy meg lehessen kezdeni az ébresztési folyamatot.

Jean-Luc Truelle professzor, a Párizshoz közeli surenes-i kórház idegsebészeti osztályának korábbi vezetője úgy nyilatkozott a lapnak, hogy a beteg ilyenkor kinyitja a szemét, a legfontosabb kommunikációs képessége helyreáll, amit olyan egyszerű utasítások végrehajtatásával ellenőriznek, mint például „csukd be a szemed”, „nyisd ki a szád”, „szorítsd meg a kezem”. A L’Équipe szerint a sportolónál helyreállt ez a képesség.

A lap ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a következő két hónap „zavaros időszak” lesz az egykori pilóta számára, amelyet letargikus állapotban fog tölteni. A professzor szerint a teljes felépülés akár évekig is eltarthat egy ilyen súlyos fejsérülés után.

Schumacher a franciaországi Méribelben történt síbalesetében szenvedett súlyos fejsérüléseket, azóta a grenoble-i kórházban ápolják. Állapotáról keveset tudni, hivatalos információkkal csak menedzsmentje, illetve a kezelőorvosok szolgálhatnak. A baleset után Schumacher állapota életveszélyes volt, kétszer operálták meg, a második beavatkozás során vérömlenyt távolítottak el az agyából. Állapota az utolsó, január 17-ei hivatalos tájékoztatás szerint stabil.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.