Az újság megint jobban tudja, mi van Schumacherrel

A L’Équipe napilap jó hírekről értesült a súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacherrel kapcsolatban.

BuL
2014. 01. 29. 11:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A L’Équipe úgy tudja, a négy hete kómában tartott Schumacher jól reagál a hét eleje óta tartó felébresztési folyamatra, de a lap hozzáteszi, ez egy lassú és bizonytalan időszakot jelent majd.

Mindenesetre az újság szerint – annak ellenére, hogy továbbra is nagyon óvatosnak kell lenni – kétségtelenül ez a legjobb hír, ami a grenoble-i klinikáról érkezett Schumacher balesete óta.

A L\'Équipe megemlíti, hogy január 6-án az orvosok azt közölték, a korábbi pilóta állapota „stabil, de kritikus”, majd tizenegy nappal később arról tájékoztattak, hogy állapota „stabil”. A lap szerint minden bizonnyal most már olyan mértékben csökkent a nyomás Schumi koponyájában, hogy a klinika szakemberei a felébresztési folyamat elindítása mellett döntöttek.

A L’Équipe a francia Jean-Luc Truelle professzor szakvéleményét is kikérte, aki szerint négy hét kóma után mindenképpen el kellett jutni a felébresztési folyamatig, amely során fokozatosan csökkentik az altatók adagolását. A sérült eleinte csak a szemmozgásával és keze mozgatásával tud reagálni. Az orvos szerint a kómából felébresztett ember a felébresztés utáni két hónapban általában zavart állapotban, illetve letargikus hangulatban van. A felépülés időszakát azonban szinte lehetetlen megjósolni, súlyos sérülések esetén akár éveket is igénybe vehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.