Blatter egykori jobbkeze lehet a FIFA új vezére

Jerome Champagne demokratizálná és modernizálná a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget.

WL
2014. 01. 20. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni nemzetközi sajtótájékoztatóján közölte: jelenleg ő az egyetlen kandidáló, hiszen a mostani elnök, Joseph Blatter is csak később közli majd, mik a szándékai, így aztán nem is lehet arról beszélni, hogy „valaki ellen” verseng. Hangsúlyozta: nagyon sok mindenben egyetért Blatterrel, ugyanakkor amit ő ígér, az a modernizáció, a szervezet demokratizálása.

„Sok éven keresztül dolgoztam Blatter oldalán, nagyon sok jó dolgot tett, a FIFA erősebb és aktívabb lett. Ő vitte el például a vb-t Afrikába” – jegyezte meg az 55 éves szakember, aki 2002 és 2010 között Blatter jobbkezeként, helyettes-főtitkár, illetve tanácsadó minőségben dolgozott a FIFA-ban, majd távozását követően hátrányos helyzetű térségekben – mint Koszovó, Palesztina – tevékenykedett a futball felemelkedéséért.

Champagne két éve egy 26 oldalas dokumentumot jelentetett meg, amelyben leírta, miként képzeli el a FIFA működését és szerepét a 21. század labdarúgásában.

A március 10-én 78 éves, 1998 óta elnök Blatter egyelőre nem közölte, hogy indul-e a másfél év múlva esedékes választáson, ugyanakkor jelezte: még nem érzi magát fáradtnak a 209 tagországot számláló szervezet vezetéséhez. Tervei szerint júniusban, a FIFA kongresszusán jelenti majd be, hogy jelölteti-e magát újból.

Michel Platinit, az európai szövetség (UEFA) elnökét szintén Blatter lehetséges utódjaként emlegetik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.