Bogdán előtt zárva a Bolton kapuja

A válogatott játékos később érkezik a törökországi edzőtáborba, s hamarabb távozik.

2014. 01. 30. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sportoló pályafutásában 2013 októbere az eddigi legszerencsétlenebb hónap. Október 11-én ő szenvedte végig a kapuban a 8-1-es amszterdami vereséget, tíz nap múlva, 21-én pedig csapata edzésén megsérült. Beszakadt az oldalsó térdszalagja, s az előzetesen ígért nyolc-tíz héttel szemben tovább tartott a felépülése, csak januárban állhatott ismét kapuba.

A Bolton tartalékcsapatában. Pedig éppenséggel az „egybe” is visszatérhetne, mert a Wanderers nagyon rossz szériában van. A legutóbbi három mérkőzését elvesztette, a Reading ellenit ráadásul 7-1-re. A magyar kapus ennek dacára rendkívül sportszerűen nyilatkozik a helyetteséről, Andrew Lonerganről. „Jó formában véd, megállja a helyét. Ez persze nem jelenti azt, hogy beletörődtem a tartalékszerepkörbe, természetesen szeretnék ismét védeni.”

A futball mint csapatjáték már csak ilyen, klubjáéval együtt Bogdán Ádám szerencsecsillaga is leáldozott. Reméljük, csak átmenetileg. A 2011–12-es idényben 20 meccsen ő védte a Wanderers kapuját a Premier League-ben, nem rajta múlt, hogy az együttes kiesett a Championshipbe. Akkor Európa legtehetségesebb kapusai között tartották számon, mindenki úgy gondolta, nem az angol kettőben van a helye. Ő mégsem ugrált, becsülettel tette a dolgát, jól teljesített az előző évadban, ám a Bolton nem tudott visszajutni az elitbe. És szinte biztos, hogy idén sem fog. Sőt, inkább a kiesés elkerülése lehet a célja, hiszen 28 forduló után 6 győzelemmel, 10 döntetlennel, 11 vereséggel, 28 ponttal csupán a 18. a 24 csapatos mezőnyben, négy pont választja el a kiesőzónától.

A magyar kapust az vigasztalja, hogy a válogatottban az új kapitány, Pintér Attila is számít rá. „Örülök, hogy ott lehetek az edzőtáborban. Ugyan csak szombaton, az Ipswich elleni meccs után utazhatok, és csütörtökön már vissza kell jönnöm, négy napot így is Belekben tölthetek. Az ismerkedéshez ez mindenképpen elegendő” – mondta érdeklődésünkre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.