Celebek cserélnek kereket Szalayék terepjáróján

Többek között Südi Iringó és Czollner Gyula versenyez „kerékcsere-műfajban” Szalay Balázs Dakarból hazahozott járművén.

VZ
2014. 01. 21. 15:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nem mindennapi megmérettetésben segítségükre lesz Bunkoczi László is, aki Szalayval autózta be az Afrika Race-t, és párosuk végül a 18. helyen zárt a tereprali-versenyen, amelynek célja Dakarban, a Rózsaszín-tó partján volt.

A versenyzőpáros – amely a verseny első felében öt szakaszon is második lett, később azonban motorgondokkal küszködött – már gyakorlott duónak számít, 2004 és 2007 között minden évben részt vett a viadalon, így ötödször gurulhatott át a pódiumon.

A műszaki hiba kiejtette őket az összetettben remélt dobogós helyezésért vívott csatából, az öt etapon szerzett ezüstérmük azonban dicséretes teljesítmény. „A sok második hely idején arra gondoltam: milyen jó lenne nyerni, most pedig már örömmel gondolok vissza az ezüstökre is. Boldog vagyok, hogy öt év után ismét eljutottunk Dakarba” – értékelt akkor Szalay.

A magyar teherautósok még jobban szerepeltek, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) trió második lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.