Csak a Coltsnak ment hazai pályán

Az Indianapolis Colts volt az egyetlen csapat, amely vendéglátóként tudott nyerni az NFL rájátszásának első körében.

KG
2014. 01. 06. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Amerikai főcsoport (AFC) déli csoportjának győztese a szezon meglepetéscsapatát, a Kansas City Chiefst fogadta, s nem mindennapi körülmények között sikerült nyernie. Az Andy Reid irányította vendégek ugyanis a harmadik negyed első percei után már 38–10-re vezettek, s úgy tűnt, simán lépnek túl a Coltson. Ekkor azonban óriási változás következett, a hazaiaknál az addig katasztrofálisan teljesítő védelem és az irányító Andrew Luck vezette támadósor játéka is feljavult, s végül – az utolsó két negyedben öt touchdownt (hatpontos gól) szerezve – 45–44-re nyert a Colts. A liga történetében eddig mindössze két csapatnak sikerült 28 pontos, vagy annál nagyobb hátrányból meccset nyernie.

Az AFC másik meccse hozta a forduló legnagyobb meglepetését, s egyben legsimább találkozóját, miután a rájátszásba is csak némi szerencsével, nehezen bekerült San Diego Chargers könnyedén, 27–10-re legyőzte a konferencia északi csoportjának győztesét, a Cincinnati Bengalst, melyben Meskó Zoltán rúgta a puntokat.

A Nemzeti főcsoport (NFC) két meccsén a New Orleans Saints a Philadelphia Eagles, a tavalyi nagydöntős San Francisco 49ers pedig a Green Bay Packers otthonában győzött az utolsó másodpercben rúgott mezőnygóllal. A Saints 26–24-es, míg a 49ers 23–20-as sikert aratott.

Eredmények, wild card kör:

AFC:
Indianapolis Colts (4. kiemelt)–Kansas City Chiefs (5.) 45–44
Cincinnati Bengals (3.)–San Diego Chargers (6.) 10–27

NFC:
Philadelphia Eagles (3.)–New Orleans Saints (6.) 26–24
Green Bay Packers (4.)–San Francisco 49ers (5.) 20–23

Főcsoport-elődöntők (közép-európai idő szerint):

AFC:
New England Patriots (2.)–Indianapolis Colts (4.), vasárnap 2.10
Denver Broncos (1.)–San Diego Chargers (6.), vasárnap 22.40

NFC:
Seattle Seahawks (1.)–New Orleans Saints (6.), szombat 22.35
Carolina Panthers (2.)–San Francisco 49ers (5.), vasárnap 19.05

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.