Dárdai válthatja Nyilasit az MLSZ-nél

Csányi Sándor beszélgetésre hívta Dárdai Pált. A 61-szeres válogatott akár Nyilasi utódja lehet az MLSZ-nél.

2014. 01. 22. 4:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csányi Sándor már az amszterdami bukás után arról beszélt, hogy a közelmúltban külföldön tapasztalatot szerzett korábbi válogatott játékosokkal erősítené meg a szövetség szakmai stábját. Akár Pintér Attilát is ebbe a körbe sorolhatjuk, de a mindenkori szövetségi kapitánynak az az elsődleges feladata, hogy a válogatott eredményesen szerepeljen.  Egy ország labdarúgásának struktúráját azonban az határozza meg, hogy az utánpótlásnál milyen munka folyik.

Örök dilemma a külföldi kontra magyar edző, de a feszültség feloldható, ha az MLSZ olyan fiatal szakembereket igazol, akik játékosként – esetleg edzőként is – szerepet kaptak az európai futball élvonalában. Ha találgatásra adjuk a fejünket, elsőként Dárdai Pál nevét kell mondanunk. 61-szeres magyar válogatott, több mint egy évtizedet lehúzott a Bundesligában a Hertha játékosaként, még a Bajnokok Ligájába is volt alkalma belekóstolni, pályafutása lezárása óta pedig a berlini klub utánpótlásánál dolgozik, immár vezető beosztásban. Kimondott szándéka, hogy egyszer ő legyen a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Ám ez több mint találgatás. A szövetségből származó, megbízható információink szerint Csányi Sándor megbeszélésre invitálta Dárdait. Sőt nem csupán őt, hanem Fehér Csabát és Juhász Rolandot is. Fehér 41-szeres, Juhász 78-szoros válogatott, előbbi Hollandiában (többek között a PSV Eindhovenben), utóbbi Belgiumban, az Anderlechtben játszott hosszú éveken át, Juhász jelenleg is aktív, hazatérve a Videotont erősíti.

Csányi Sándor kíváncsi a három említett játékos véleményére, s nem lennénk meglepődve, ha Dárdainak és Fehérnek állásajánlatot is tenne (Juhász egyelőre aligha hagy fel a játékkal). A három jelölt közös vonása, hogy még a 40-en innen vannak, Dárdai 37, Fehér 38, Juhász pedig csupán 30 éves. A szövetség szándéka nem is lehet kérdéses: generációváltás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.