Dobogósok a magyarok

A Dakarban felállított dobogón ünnepeltek a kamionosok mezőnyében második helyen végzett magyar trió tagjai.

MNO
2014. 01. 12. 18:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei legjobb összetettbeli magyar szereplés kivívói elégedetten és fáradtan öntötték ki lábbelijeikből a Szahara homokját. Óriási ünneplést kaptak egy véletlenül arra járó turistacsoporttól. „Az összetett dobogós helyezés volt a cél, a vele járó 3 szakaszgyőzelem már maga az apoteózis!” – nyilatkozott boldogan Kovács.

Közös pályafutása során ötödször gurulhatott át a pódiumon a Szalay Balázs, Bunkoczi László duó. A műszaki hiba kiejtette őket az összetettben remélt dobogós helyezésért vívott csatából. Az öt etapon szerzett ezüstérmük azonban dicséretes teljesítmény. „A sok második hely idején arra gondoltam: milyen jó lenne nyerni! Most meg már örömmel gondolok vissza az ezüstökre is. Boldog vagyok, hogy öt év után ismét eljutottunk Dakarba!” – értékelt Szalay.

A visszavonuló, immáron 6-szoros győztes Schlesser reméli, egyszer ott lesz még az indulók között az azt már korábban fontolgató Michael Schumacher. „Nem volt olyan nap, hogy ne gondoltam volna a síbalesetet szenvedő barátomra ” – zárta szavaival a viadalt a francia.

AFRICA RACE
Az összetett végeredmény:
Autósok:
1. Jean-Louis Schlesser, Thierry Magnaldi (francia, Schlesser Buggy) 35:13:06
2. Loomans, Driesmans (belga, Toyota Hilux) 1:42:14 ó h.
3. Henrard, Barbier (francia, Buggy) 2:55:13 ó h.
18. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Mokka) 44:33:18 ó h.

Kamionosok:
1. Tomas Tomecek, Vojtech Moravek (cseh, Tatra) 39:24:45
2.Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (magyar, Scania) 1:52:56 ó h.
3. Jacinto, Marques, Cochinho (portugál, MAN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.