Egy fránya ponttal kapott ki a Szolnok

A negyedik negyedben belelendült a hazai csapat, de a legvége a Zágrábé volt.

LM
2014. 01. 10. 20:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A EuroChallenge kupa legjobb 16 csapata közé jutott, a regionális Adria-ligában pedig a pénteki mérkőzés előtt 5/10-es győzelmi mérleggel álló Szolnok a nyitónegyedben hárompontos hátrányba került, ám a folytatásban főként Willie Warren kosaraival felzárkózott. A 9/6-os mutatóval álló ellenfél a félidőben 33–32-re vezetett a magyar bajnoki ezüstérmes ellen.

Térfélcsere után is fej fej mellett haladt egy darabig a két csapat, a zágrábiaknál a horvát válogatott Dario Saric és Ivan Siriscevic alaposan megszórta a szolnokiakat, míg a Tisza-parti csapatban főként Justin Holiday és Lóránt Péter jeleskedett.

A negyedik negyedben a Szolnok ellépett ellenfelétől, már 63–55-re is vezetett, azonban megállt. A horvátok 19 másodperccel a vége előtt Saric triplájával egyenlítettek (63–63), majd hazai labdaeladást követően Siriscevic büntetőjével kerekedtek felül.

A Szolnok jövő szombaton a bosnyák Siroki Brijeghez látogat.

Eredmény, 16. forduló:
Szolnoki Olaj – KK Cibona 63-64 (15-18, 17-15, 16-17, 15-14)
a magyar csapat legjobb dobói: Warren 18, Holiday 11, Lóránt 10

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.