Egy újonc volt a leggyorsabb Jerezben

Kimi Räikkönen és Jenson Button után Kevin Magnussen is „elvitt” egy tesztnapot Jerezben.

KG
2014. 01. 30. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves pilóta 1:23.276 perc alatt ért körbe a 4,428 kilométer hosszú pályán, ez pedig négy tizedmásodperccel volt jobb a másodikként zárt brazil Felipe Massa (Williams) leggyorsabb körénél. A harmadik időt Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője érte el, s 62 körével ő tette meg csütörtökön a legnagyobb távot a jerezi aszfaltcsíkon.

A világbajnoki címvédő Red Bull istálló továbbra is szenved az új autójával, a sorozatban négy egyéni vb-diadalt aratott Sebastian Vettel keddi és szerdai vesszőfutása után a frissen szerződtetett ausztrál Daniel Ricciardo sem tudott érdemi munkát végezni, három kör után ugyanis – az előző két naphoz hasonlóan – újfent műszaki probléma adódott az RB10-es modellel.

Hétfőn a finn Kimi Räikkönen futotta a leggyorsabb kört – 1:27.104-et – Ferrarijával, míg kedden Jenson Button, a McLaren brit pilótája volt a leggyorsabb 1:24.165-tel.

A teszt pénteken zárul, a világbajnoki idény pedig március 16-án, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

A Ferrari a szerdai tesztnapon egy felirattal üzent a kórházban fekvő korábbi pilótájának, a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek.

A német sportember menedzsere csütörtökön megerősítette a L’Équipe francia sportlap szerdai hírét, mely szerint a „fokozatos ébresztés” állapotába helyezték a december 29-ei síbalesete óta mesterséges kómában fekvő, hétszeres világbajnokot. Egyes sajtóértesülések szerint az egykori pilóta neurológiai reflexvizsgálatok közben már pislogott és reagált a külvilágra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.