Egyedi üzenetet küldenek Schumachernek

Harcolj tovább Michael! felirattal biztatja a volt pilótát a Mercedes. Egy magyar orvos szerint a fizikuma megmentheti a sportolót.

GB
2014. 01. 27. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ezüstnyíl a kedden kezdődő gyakorláson a „Keep fighting Michael” (Harcolj tovább Michael) felirattal lesz majd díszítve.

Schumacher – aki 2010-től 2012 végéig volt a Mercedes versenyzője – a franciaországi Méribelben szenvedett súlyos fejsérüléseket egy síbalesetben. A 45 éves expilótát azóta a grenoble-i kórházban ápolják, a mesterséges kómából azonban még mindig nem ébresztették fel. Állapotáról keveset tudni, hivatalos információkkal csak menedzsmentje, illetve a kezelőorvosok szolgálhatnak. A baleset után Schumacher állapota életveszélyes volt, kétszer operálták meg, a második beavatkozás során vérömlenyt távolítottak el agyának bal feléből. Állapota a január 17-ei bejelentés szerint stabil.

Dr. Várady Péter, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet idegsebész főorvosa hétfőn a DigiSport reggeli műsorában azt mondta, lehet visszaút a sportoló jelenlegi állapotából. „Ha az agy középponti része vagy a bal oldali félteke sérült, rendkívül súlyos károsodások lehetnek az agyi funkciókban, de ezek nem feltétlenül véglegesek. A kóma jelentheti azt, hogy az agytörzsi rész sérült, de lehet, hogy csak erős agyduzzadása van, ami még visszafordítható. Ha azonban az idegpálya sérült, végleges szakadás történt, felnőtt korban kicsi a visszaépülés esélye”.

Egyelőre nem tudni, hogy mesterségesen tartják-e kómában Schumachert, vagy képtelenség felébreszteni. Várady úgy látja, minél tovább tart a kóma, a szövődmények, gyulladások, trombózis, annál nagyobb eséllyel fordulnak elő, de mivel nagyon erős fizikumú sportolóról van szó, „ez segíthet, hogy jól végződjön egy ilyen történet”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.