Éjszakai műszak Angliában, Matával a főszerepben

Angliában szokatlan időpontban, 20.45-kor kezdődnek a bajnoki meccsek. Mata bemutatkozik a Unitedben.

2014. 01. 28. 10:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi angol kínálatból Juan Mata manchesteri bemutatkozása, valamint a liverpooli derbi emelkedik ki. A United új szerzeményét hétfőn mutatták be az Old Traffordon, David Moyes, az együttes menedzsere azt ígéri, még a télen igazolnak a spanyol klasszishoz fogható játékost. „Hozunk még új embereket, efelől kétségem sincs” – jegyezte meg. S ami ennél is fontosabb, fogadkozik, a United megindul felfelé. Ezen az úton első állomásként a Cardiffnál ideálisabb ellenfelet nem is lehetne találni. Kicsi a világ, a walesi gárda főnöke Ole Gunnar Solskjaer, az egykori manchesteri kedvenc.

A játékos természetesen örül a lehetőségnek. „Az elmúlt hat hónap nehéz volt a Chelsea-nél. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, minél több trófeát szeretnék nyerni a Uniteddel” – igyekezett megfelelni a vele szemben támasztott elvárásnak Mata.

Annak fényében érdekes lesz a szerdai Tottenham–Manchester City rangadó, hogy a londoniak novemberben 6–0-s kiütéses vereséget szenvedtek a City vendégeként, igaz, még az azóta menesztett Andre Villas-Boas irányításával, akit Tim Sherwood váltott a kispadon. A City legutóbbi hét Premier League-meccsét megnyerte, sőt az összes porondot alapul véve legutóbb november 10-én szenvedett vereséget a Sunderland vendégeként. A másik két dobogós, a listavezető Arsenal és a Chelsea is jó passzban van, mindkettő zsinórban öt mérkőzést nyert meg a Premier League-ben.

Anglia, 23. forduló:
kedd:
Manchester United–Cardiff City (20.45)
Norwich–Newcastle United (20.45)
Southampton–Arsenal (20.45)
Swansea City–Fulham (20.45)
Crystal Palace–Hull City (21.00)
Liverpool–Everton (21.00, Digi Sport 1)

szerda:
Aston Villa–West Bromwich (20.45)
Sunderland–Stoke City (20.45)
Chelsea–West Ham United (20.45)
Tottenham–Manchester City (20.45, Digi Sport 1)

 

 

Spanyolországban a Király-kupa negyeddöntős visszavágóit játsszák hét közben. A Real Madrid és a Barcelona már a négy között érezheti magát – előbbi 1–0-s, utóbbi 4–1-es előnyről várhatja a visszavágót –, a Santander–Real Sociedad és a Bilbao–Atlético Madrid párharc még nyílt. A Santander 3–1-es hátrányban van, de a visszavágót otthon játssza, az Atlético pedig odahaza csupán 1–0-ra nyert az első meccsen.

A Santander szereplése már így is csodaszámba megy, hiszen az együttes jelenleg csupán a harmadosztályban tanyázik, igaz, ott az első. A klub két éve még a Primera Divisiónban játszott, de kiesett, majd a következő idényben a második vonalban sem tudott megkapaszkodni. A Király-kupa a bizonyíték arra, hogy ennél többre vágyik. Kérdés, az anyagiakat sikerül-e előteremteni. A játékosok kemény elhatározásra jutottak: a kupameccs bojkottjával fenyegetőznek, azt követelik, hogy Angel Lavin elnök mondjon le. A klub többhavi fizetéssel tartozik a labdarúgóknak, akiknél betelt a pohár. Vagy legalábbis – jó érzékkel – úgy gondolják, a kupamérkőzésnek hála, a csapat most magára vonhatja a figyelmet.

Király-kupa-negyeddöntők, visszavágók:
kedd:
Real Madrid–Espanyol (21.00, Digi Sport 2)

szerda:
Bilbao–Atlético (20.00, Digi Sport 2)
Barcelona–Levante (22.00, Digi Sport 2)

csütörtök:
Santander–Real Sociedad (21.00)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.