Elbúcsúztatták Rakaczki Bencét

Több százan vettek végső búcsút a Diósgyőri VTK 20 évesen elhunyt kapusától Miskolcon, a szirmai temetőben.

WL
2014. 01. 25. 15:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rakaczki Bencétől görög katolikus szertartás szerint búcsúztak és a rendkívüli téli hideg, illetve a hóesés közepette is nagy tömeg állt a fiatal kapus ravatalánál.

A temetésen a családtagok mellett a DVTK vezetése, valamint a csapattársak is jelen voltak csakúgy, mint Miskolc város vezetői, szurkolók, barátok, sporttársak és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) képviselői.

A fiatal sportoló temetése miatt sűrítve közlekedtek a szirmai városrészbe az autóbuszok, az MVK Zrt. felajánlásának köszönhetően a Pesti úti üzletközpont és a Bogáncs utca között ingyenes, gyászszalaggal ékesített különjáratok közlekedtek Rakaczki Bence mezszámára emlékezve 13-as számmal.

A temetés idején a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság rendőrei Hejőcsaba és Szirma városrészben a torlódások csökkentése érdekében irányították a forgalmat, a Magyar Vöröskereszt munkatársai pedig a temető bejáratánál kiemelt szolgálatot láttak el.

A szurkolók a diósgyőri futballklub színeit jelképező piros-fehér sállal a nyakukban búcsúztak kapusuktól egy-egy szál virággal. Fuhrmann Géza, a DVTK utánpótlás szervezési igazgatója búcsúbeszédében azt mondta, Rakacki Bence példa volt és példa lehet mindenki számára. Tehetséges sportolóként nemcsak a pályán, de a kórházi ágyon is küzdenie kellett, de mindezt hittel, reménnyel és jókedvvel tette. Ízig-vérig sportoló volt, igazi kapus, aki a betegsége alatt is a visszatérésen gondolkodott. „Ünnepelt sportolója volt Miskolcnak” – tette hozzá.

A Diósgyőri VTK kapusa hosszan tartó betegség után január 16-án hunyt el. 2012-ben, 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és akkor az utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésen védte a csapat kapuját. A bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig leukémiát állapított meg nála. Rakaczki Bence azt kérte a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásáért, mint ahogyan a meccseken tették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.