Elkeserítő végkifejlet a spanyol kupameccsen

Felállt a kezdéshez, de játszani már ígéretéhez híven nem akart a Racing Santander a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

BuL
2014. 01. 30. 22:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fizetést hónapok óta nem kapó, az elnökség ellen is tüntető játékosok a mérkőzés kezdetén összekapaszkodtak a kezdőkörben, és nyilvánvalóvá tették: nem hajlandók játszani. A Real Sociedad játékosai némi passzolgatás után kirúgták bedobásra a labdát, a játékvezető odament a Racing futballistáihoz, és érdeklődött, elvégzik-e a taccsot – a válasz nemleges volt, így a mérkőzést le kellett fújni.

A patinás, jelenleg hosszas kálvária után a harmadosztályban szereplő Racing Santander – 2012 nyarán búcsúztak az élvonaltól, ahol egy szezont leszámítva 1993-tól folyamatosan szerepeltek, tavaly aztán már a másodosztályból is kiestek – játékosai hétfőn sajtóközleményben jelezték: ha Ángel Lavin elnök nem mond le, akkor sztrájkolnak a Real Sociedad elleni kupamérkőzésen.

„Az ígéretek ellenére nem javult a helyzet, a klub továbbra is többhavi fizetéssel tartozik a játékosoknak. A kialakult helyzet több kerettag számára komoly anyagi problémákat okozott, így a csapat az elnök azonnali lemondását követeli. Amennyiben az elnök nem mond le, nem fogunk pályára lépni a Sociedad elleni Király-kupa-találkozón” – áll a Racing-játékosok közleményében.

A pályán drasztikus lépést választó játékosokat a nézők a videón is látható módon megtapsolták a példás összefogásért.

A következő lépés az elnöké.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.