Eto’o kivégezte a Manchester Unitedet

Samuel Eto’o mesterhármasával a Chelsea 3-1-re verte a Manchester Unitedet a vasárnapi angol bajnoki rangadón.

2014. 01. 19. 17:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megint José Mourinhonak lett igaza. A Chelsea portugál menedzsere a találkozó előtt úgy dicsérte kollégáját, David Moyest, hogy tulajdonképpen bírálta. A jövő nagy manchesteri edzőjeként beszélt róla, aki hosszú éveket eltölthet a Vörös Ördögök élén, ám mondandója lényege mégis csak az volt, a Unitednek a Chelsea most még legyőzhetetlen akadályt jelent. Moyes azzal próbált riposztozni, hogy a csapat botladozása dacára a Manchester United nemcsak Anglia, de a világ legnagyobb futballklubja is, a kiváló játékosok mind arról álmodoznak, hogy felhúzzák az együttes mezét. Cristiano Ronaldo és David Beckham pályafutása történetesen nem erről árulkodik, ők egy idő után elvágyódtak az Old Traffordról, de mindegy.

Nagyobb gondja ennél Moyesnek, hogy a Chelsea Mourinho jóslatának megfelelően könnyedén elintézte ellenfelét – Samuel Eto’o főszereplésével. A kameruni csatár mesterhármasával már 3-0-ra vezettek a kékek, az MU csak ezután kozmetikázta a végeredményt Hernández révén. Eto’o a második (45.) és a harmadik (49.) gólját szokása szerint az öt és felesen belülről rúgta, az első (17.) viszont tőle ritkán látható nagy gól volt, 17 méterről. A találkozó Nemanja Vidic ámokfutásával zárult, durván beleszállt Eden Hazardba, amiért villant a piros lap.

A Chelsea e sikerrel továbbra is ott lohol a hét végén szintén győztes Arsenal és Manchester City nyakán, előbbi mögött csupán két ponttal lemaradva. A United leszakadva a hetedik helyen szerénykedik. Jövőre nem lesz ebből Bajnokok Ligája.

A mérkőzés után villáminterjút kértek a kameruni csatártól, amiből kiderült, kegyes vele sors, hogy a futballhoz zseniális érzéke van, mert angolul csupán egy „I’m happy”-re futotta az erejéből.

A meccs utáni sajtótájékoztatón egyből nekiestek David Moyesnek, aki így értékelte a meccset: „Szünetre nem érdemeltünk 2-0-s hátrányt. Az első gólnál szerencsétlenek voltunk, ezért senkit sem okolhatunk, nem úgy a másik kettőért. Rosszul védekeztünk, amit a Chelsea kihasznált. Pedig jól kezdtük a meccset, akadtak helyzeteink, csak azokat nem tudtuk kihasználni. A két tizenhatos között mi uraltuk a játékot.” Ezt persze mindenki láthatta, hozzátehetnénk, a futballt gólra játsszák.

Sokkal érdekesebb, mint gondol az edző a folytatásról. „A vereség dacára ez a meccs előrelépés. Nem dobjuk be a törülközőt. Az a dolgunk, hogy próbáljuk meg megnyerni a bajnokságot. Edzeni, készülni, fontos az a tudat, hogy mindent elkövetünk a siker érdekében” – jelentette ki határozottan David Moyes. Újra nekiszegezték, a télen akar-e új játékosokat igazolni, amire csak általánosságban válaszolt: „Megvannak a kiszemeltjeink.”

Mourinho másképp látja a Manchester United helyzetét. „Nehéz. 14 pont a hátrányuk az Arsenal, 13 a City és 12 velünk szemben. Az elképzelhető, hogy ebből a trióból az egyik csapat összeomlik. Na de mind a három? Kizárt. Azt hiszem, a United már csak a negyedik helyre hajt. De abban biztosak lehetünk, hogy nem adja fel, s remélhetőleg a vetélytársainkat le is győzi” – mondta a „Special One”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.