Európai sztárcsapatot vár a Fradi

Orosz Pál a bajnokságban dobogóra várja csapatát, de ennél merészebb álmokat is szövöget.

WL
2014. 01. 13. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ahogyan a stadionépítés áll, a nyár elején mi már ráléphetünk majd az új gyepre. Maga a stadionavató július végére, augusztus elejére várható, és már van terv az ellenfélre, a vendégcsapatra is. Nem zöld-fehér klub lesz, viszont egy BL-győztes európai nagycsapat” – közölte Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója a Digi Sport Reggeli start című műsorában.

Az őszi szezon végén távozott Ricardo Monizzal kapcsolatban elmondta: a holland edző másfajta szemléletet, profi hozzáállást hozott a Fradiba, és az új edző, Thomas Doll is úgy látja, jó futballisták alkotják a zöld-fehérek keretét, de pár posztra szüksége van új játékosokra is. „Kell belső védő Mateos és Besic mellé, szeretnénk egy jó jobbhátvédet, és kell kapus vetélytársként a túlterhelt Jova mellé. Kapusposzton magyart akarunk igazolni, van esélye a pécsi Dibusz érkezésének, tárgyalunk. Doll dönt a maradókról, így Leonardóról is. Most megvizsgálja a keretet, aztán együtt döntünk az igazolásokról.”

„Besicért eddig nem érkezett olyan ajánlat, amennyiért elengednénk – az ő ára eurómilliós nagyságrendű. Ha lesz ilyen, megfontoljuk, mert a futball üzlet. Maga a játékos továbbra is lelkesedik a Fradiért, nem »Moniz-függő« az ittléte” – közölte a vezérigazgató, aki a jövőben több fiatal magyar játékost szeretne a csapatban.

„Magyar edző egyáltalán nem jött szóba, nem is tárgyaltunk magyar szakemberekkel. Igazából a komoly finisben három tréner közül – Peter Pacult és Trond Sollied volt a másik kettő – választottuk ki végül Dollt. Moniz teljes mértékben angol mintát hozott be, ő volt a menedzser, száz százalékban ő határozott a játékosmozgásokról, miközben voltak olyanok, akiket én szerettem volna, például Vass Ádám és Futács Márkó” – idézte fel az edzőválasztást.

A Fradi idei céljaival kapcsolatban Orosz a bajnoki címet sem tartja elképzelhetetlennek – tíz pont a hátrány a listavezető Debrecennel szemben –, a klub célja, hogy ősszel európai kupameccset vívjanak az új stadionban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.