Ezek a legértékesebb kosárlabdacsapatok

Továbbra is a New York Knicks a legértékesebb csapat az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

LM
2014. 01. 23. 11:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tekintélyes Forbes gazdasági magazin szerdai híre szerint a Madison Square Gardenben székelő klub 1,4 milliárd dollárt ér (312 milliárd forint), 27 százalékkal többet, mint tavaly. A növekedés oka a felújított csarnok, illetve hogy az együttes legutóbb bejutott a rájátszásba.

A második helyen a két évvel ezelőtt listavezető Los Angeles Lakers áll 1,35 milliárd dollárral, majd a Chicago Bulls (1 milliárd), a Boston Celtics (875 millió) és a Brooklyn Nets (780 millió) következik. A legutóbbi két bajnoki címet elhódító Miami Heat csak hetedik, 770 millió dollárral. A harminc NBA-csapat átlagértéke 634 millió dollár, ez 25 százalékkal több, mint az előző évben.

A csapatok értéke ugyanakkor nem áll egyenes arányban teljesítményükkel: a New York, a Lakers és a Boston jelenleg sereghajtó.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.