Fehér Csaba eleget tesz az MLSZ meghívásának

Ha kíváncsiak a véleményemre, elmondom – nyilatkozta az MNO-nak Fehér Csaba az MLSZ-ben várható változásokról.

2014. 01. 22. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megrázta a magyar labdarúgó-társadalmat a kedden bejelentett tömeges elbocsátás, amikor Nyilasi Tibor sportigazgatóval az élen több utánpótlás-szakember szerződését felbontották. A szövetségben egyúttal a lehetséges utódok kiválasztására is megtették az első lépéseket, több korábbi válogatott játékossal, fiatal szakemberrel felvették a kapcsolatot.

Köztük Fehér Csabával, a Pécs, az Újpest és az MTK korábbi, 41-szeres válogatott, 38 éves futballistájával, aki kerek egy évtizeden át volt légiós Hollandiában, túlnyomórészt a NAC Bredánál, de megfordult a PSV Eindhovenben is. Érdeklődésünkre, hogy eleget tesz-e az MLSZ meghívásának, így felelt: „Ha kíváncsiak a véleményemre, elmondom.”

Úgy tudjuk, az egész napos ankétot hétfőn tartják durván húsz szakember részvételével, az eseményre Dárdai Pál, a Hertha utánpótlásedzője is hivatalos. Fehér Csaba érthetően nem kívánt részletekbe bocsátkozni, de személyes terveiről örömmel beszélt:

„Tavaly elvégeztem az UEFA A licences edzői tanfolyamát, remélem, hamarosan a diplomát is a kezembe vehetem. Szeptember óta a Vasas Kubala László Akadémián dolgozom, pontosabban úgy illene fogalmaznom, tanulmányúton vagyok a piros-kékeknél. Edzést tartok, részt veszek az akadémia irányításában, tanulom az edzői szakmát. Magam is azt vallom, az alapoknál kell kezdeni, nem lehet megspórolni a tanulóéveket. Attól ugyanis önmagában senki sem válik edzővé, hogy átáll a vonal egyik oldaláról a másikra. Természetesen előnyt jelent a játékosmúlt, de önmagában kevés. Játékosként dolgoztam fiatal, kezdő edzőkkel, akik mögött veretes pályafutás állt – így például Lothar Matthäusszal, Ronald Koemannal –, és tapasztalt öreg rókákkal, mint Guus Hiddink, Henk ten Cate, s utóbbiaktól több fortélyt leshettem el. Egyelőre tehát a tanulást tartom elsődlegesnek, persze gyakorlatban is, de ha eljön az ideje, és kedvezőek lesznek a körülmények, most úgy érzem, komoly munkakörben is kipróbálnám magam.”

A korosztályos válogatottak irányítása akár köztes lépcsőfoknak is megteszi, az MLSZ ígérete szerint februárban dől el, hogy kikre esik az elnökség választása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.