Felvétel készült Michael Schumacher balesetéről

Telefonjával rögzítette Schumacher balesetét egy német turista.

MD
2014. 01. 05. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Francia-Alpokban lévő sípályán egy 35 éves, légiutas-kísérőként dolgozó férfi síelő barátnőjét filmezte a telefonjával, eközben pedig Michael Schumacher balesetét is megörökítette – írja a Gphírek.hu a Der Spiegel című német lapra hivatkozva.

Az esseni férfi felvételén a háttérben – kissé elmosódva – látszik a viszonylag lassan, a szemtanú szerint legfeljebb húsz kilométer per órás sebességgel lesikló Schumacher. A Formula–1-es pilóta két kijelölt pálya között siklott, ahol elesett, és egy sziklába ütötte a fejét. A felvételt a férfi a Der Spiegelnek is megmutatta, és azt tervezi, hogy a balesetet vizsgáló francia hatóságokhoz is eljuttatja.

A pilóta bukósisakján kamerát viselt, amelyet családja a hatóságok rendelkezésére bocsátott, de azt még nem tudni, hogy a kifejezetten aktív tevékenységhez fejlesztett, strapabíró készülék felvételre volt-e kapcsolva a baleset idején. A hatóságoknak azt is vizsgálniuk kell, hogy a méribeli sípálya üzemeltetői felelősek-e a balesetért, a pályák megfelelő módon ki voltak-e jelölve.

Tegnap Philippe Streiff korábbi F1-versenyző azt mondta, már nincs életveszélyben Michael Schumacher, ugyanakkor menedzsere, Sabine Kehm úgy nyilatkozott, változatlanul kritikus, bár stabil az állapota a grenoble-i klinikán ápolt Schumachernek. Hozzátette, minden más információ, amely nem közvetlenül az orvosoktól vagy a német sportember menedzsmentjétől származik, „érvénytelen és tisztán spekuláció”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.