Focivébé Kanadában?

A kanadai futballszövetség fontolgatja, hogy pályázik a 2026-os világbajnokság rendezési jogára.

WL
2014. 01. 24. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A G8-as csoport tagjai közül mi vagyunk az egyetlenek, akik még nem voltak vb-házigazdák – mondta Victor Montagliani, a szervezet elnöke. – Szinte minden más nagy sporteseményt megrendeztünk már, úgy gondolom, ideje, hogy színre lépjünk.”

Az észak-amerikai ország már több korosztályos labdarúgótornának is otthont adott, jövőre pedig a női világbajnokság helyszíne lesz.

Az észak- és közép-amerikai zónában (Concacaf) legutóbb 1994-ben volt futball-vb, akkor az Egyesült Államok volt a házigazda.

A kanadai válogatott eddig mindössze egyszer, 1986-ban játszott vb-n (Mexikóban éppen a magyarokkal szerepelt egy csoportban), jelenleg a 111. a nemzetközi szövetség világranglistáján.

Idén Brazíliában, 2018-ban Oroszországban, 2022-ben pedig Katarban lesz a labdarúgó-vb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.