Focivébé: nagy késésben vannak a brazilok

Ennek ellenére a FIFA elnöke bízik a nagy sikerű rendezésben.

WL
2014. 01. 28. 16:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke a France Football keddi számában nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy Brazília elmaradása az előkészületeket illetően jóval nagyobb, mint 2010-ben hasonló időszakban a Dél-afrikai Köztársaságé volt. „Ezzel együtt nincs kétségem afelől, hogy ez a 200 milliós ország nagy labdarúgó-világbajnokságot rendez” – fűzte hozzá bizakodóan Blatter. A FIFA első embere a múlt héten különmegbeszélést tartott a dél-amerikai állam elnökével, Dilma Rousseff-fel Zürichben, s közlése szerint garanciákat kapott, hogy rendben lezajlik majd a vb.

Blatter kitért a Brazíliában időnként erőre kapó tömegmegmozdulásokra is: „Lehetnek olyanok, akik arra akarják kihasználni ezt az eseményt, hogy a figyelmet magukra irányítsák, ám amikor megkezdődik a világbajnokság, és a brazil válogatott harcba száll hatodik vb-címéért, nem hiszem, hogy bárki kárt akarna okozni a futballnak” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.