Fontos kérdésben döntött Szalay Balázs

A Szalay Balázs, Bunkoczi László páros idén is elsősorban a nemzetközi terepraliversenyekre koncentrál.

TK
2014. 01. 31. 23:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ismert tereprali-versenyző ezt azon a pénteki rendezvényen jelentette be, amelyen a pár hete véget ért Afrika Race-en szerzett élményeiről számolt be. „Nagy élmény volt visszatérni Afrikába, ahol egy olyan, nem annyira szabályozott versenyen vettünk részt, mint amikor először, 1996-ban jártunk ott” – fogalmazott Szalay, aki hozzátette: eredetileg 5600 km-t kellett volna teljesíteniük, de a motor meghibásodása miatt a verseny második felében „több dűnét ki kellett hagyniuk”. A pilóta elmondása szerint olyan hideg még sosem volt Afrikában, mint most. „Csupán két olyan éjszaka volt, amikor hálózsák nélkül tudtunk aludni” – tette hozzá.

Bunkoczi László azt emelte ki, előfordult, hogy a verseny közben napokig nem találkoztak egyetlen emberrel sem. „Miközben Magyarországon sok minden változott tíz év alatt, addig Afrika nemcsak hogy megrekedt, de több szempontból még rosszabb is a helyzet, mint korábban. Mauritánia fővárosában például egyetlen olyan épületet sem láttunk, amely rendben lenne” – állapította meg a navigátor, aki egy évtizede versenyez együtt Szalayval.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatban Szalay annyit mondott, hogy a kettős idén is aktív lesz. A magyar bajnokságon nem indulnak, csak néhány magyar futamon tervezik a részvételüket.

„Elsősorban a nemzetközi versenyekre koncentrálunk. Újra rajthoz állunk a Selyemút Ralin, és szeretnénk elindulni az Abu-Dzabi Desert Challenge-en is, de ez még attól függ, hogyan alakulnak addig az anyagi lehetőségeink” – jelentette ki Szalay, aki azt is elmondta, hogy március 2-án a Hungaroring melletti bányában nyílt napot tartanak, amelyen minden érdeklődő mehet egy kört Szalay Balázsék versenyautójával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.