Forrósodik a helyzet a pécsi fociban

Matyi Dezső pénteki nyílt levelében osztja ki mindazokat, akik őt követően a pécsi futball megmentésén fáradoznak.

MNO
2014. 01. 18. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Új Dunántúli Napló január 16-án címlapon közölte, hogy a PMFC futballcsapata támogatására befektetők jöhetnek. Az újságcikkből Matyi Dezső számára kiderül, hogy a csapat megmentője nem Bánki Erik egykori sportért felelős államtitkár vagy „valamely érdekeltsége” és nem is Pécs önkormányzata lesz. Bánki Eriknek az újságcikk szerint tudomása van arról, hogy két társaság is érdeklődik a csapatot működtető cég iránt. A levelet a Bama.hu közölte.

Matyi Dezső azt követeli Bánkitól, hogy a futballcsapat megmentésével kapcsolatos tervekből ne hagyja ki őt.

A PMFC-Matias névadója Páva Zsolt polgármestert is megszólítja, miszerint ő „nem gyakorolhatja iratbetekintési jogát visszaélésszerűen”.

Megemlíti ugyanakkor, hogy a befektetőkeresésben való közreműködés, valamint minden további önkormányzati segítség valós gátja véleménye szerint „nem az átvilágítás jogszerű folyamatának lefolytatására vonatkozó igény részükről történt megfogalmazása, hanem sokkal inkább az önkormányzat pécsi labdarúgással kapcsolatban hosszú évek óta tanúsított közönye”.

A Pécs Ma információi szerint ugyanakkor éppen a kiszálló Matyi Dezső nehezíti a rendrakást azzal, hogy titkosította a klub pénzügyeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.