Francia–dán döntő lesz a kézilabda-Eb-n

A hazai válogatott játszik majd a franciákkal a dániai férfi kézilabda-Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében, mivel pénteken két góllal jobbnak bizonyult a horvát csapatnál.

2014. 01. 24. 22:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben felszabadultan kézilabdáztak a horvátok, nem különösebben zavarta őket, hogy a dánok élvezik a közönség biztatását, ennek eredményeként a pihenőre kétgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe. A második félidő elején viszont még emberelőnyben sem jött össze nekik semmi, így hazaiak fordítottak. A hajráig együtt haladt a két csapat, de a vége felé a horvátok több nagy helyzetet kihagytak, Niklas Landin kapus ziccereket hárított, ez pedig elég volt a dán győzelemhez.

Az előző négy Eb-t a finálé két résztvevője nyerte: a franciák 2006-ban és 2010-ben, a dánok 2008-ban és 2012-ben győztek.

Eredmény:
elődöntő:
Dánia-Horvátország 29-27 (13-15)
korábban:
elődöntő:
Franciaország-Spanyolország 30-27 (12-14)
az 5. helyért:
Izland-Lengyelország 28-27 (13-16)

A további program:
vasárnap:
a 3. helyért: Spanyolország–Horvátország 15.00
döntő: Franciaország–Dánia 17.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.