Gáláns Messi, dölyfös Ribéry

Lionel Messi elismeri, Ronaldo megérdemelte a 2013-as Aranylabdát, Ribéry sértetten távozott Zürichből.

2014. 01. 13. 21:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig egy órával a szavazás után nem csupán annak végeredménye vált ismertté, hanem az is, a vesztesek miként fogadták Cristiano Ronaldo második királyságát.

Nos, a dobogósok között nagyon szorosan alakult a verseny, ami utólag is azt indokolja, Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke nem véletlenül manipulálta a szavazást a határidő tulajdonképpen indokolatlan kitolásával. A végeredmény a következő 184 szövetségi kapitány, 184 válogatott csapatkapitány és 173 újságíró, tehát összesen 541 voksoló alapján:

1. Cristiano Ronaldo 1365 pont
2. Lionel Messi 1205
3. Franck Ribéry 1127

„Ronaldónak nagyszerű éve volt, mi mást mondhatnék. Persze ez mindhármunkról elmondható, azért lehettünk itt a gálán. Bármelyikünk nyerte volna meg a díjat, megérdemelte volna. Nem tudom, másként alakult volna-e a végeredmény, ha nem bajlódom sérüléssel szinte az egész évben. Emiatt nem játszottam csúcsformában a Bajnokok Ligája hajrájában, s az új idényt sem egészségesen kezdtem. Túl sokat hagytam ki, de ezzel most már nincs mit tenni. Cristianónak nagyszerű éve volt, megérdemelten győzött” – méltatta a vetélytársát az előző négy esztendő nyertese, aki egy kérdésre válaszolva hozzátette: nem „lakott jól”, nem mondott le eleve a 2013-as Aranylabdáról, szeretett volna újra nyerni. Majd persze a Barcelonáról sem feledkezett meg: „Remélem, jövőre ismét itt leszek, s a klubunkat is többen képviseljük, csakúgy, mint idén, amikor a FIFA tizenegyében négy játékosunk található.”

 

 

Franck Ribéry, aki a Bayern Münchennel tavaly mindent megnyert, feldúltan távozott a gáláról, még a honfitársainak, a France Footballnak sem nyilatkozott. Pedig nem a szaklap tehet arról, hogy így alakult a végeredmény, a francia magazin csak kiírta a versenyt. Amit, szó se róla, a FIFA kisajátított magának.

A francia játékost főnöke, Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München, illetve Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke vette védelmébe.

„Büszkék vagyunk Franck Ribéryre. A labdarúgásban minden fontos sorozatban, bajnokságban, kupában győzött a világon és Európában 2013-ban” – dicsérte Rummenigge klubja egyik kulcsjátékosát. Platini nem finomkodott, kritikus hangot ütött meg: „Amióta a FIFA írja ki a szavazást, megváltozott az Aranylabda. Ribéry mindent megnyert, neki járt volna az Aranylabda is.” Platini nem a levegőbe beszél: az UEFA-nál Ribéry kapta a 2013 legjobbjának járó díjat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.