Gyors döntést hozott Mocsai Lajos

A térdsérüléssel bajlódó Ancsin Gábor helyére Zdolik Bencét cserélte be a magyar csapat.

TK
2014. 01. 22. 8:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mivel reggel kilenc óráig be kellett jelenteni a cserét az EHF-nél, ezért gyors döntést kellett hoznunk Ancsin Gábor reggeli orvosi vizsgálatát követően – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány a magyar kézilabda-válogatott hivatalos Facebook-oldalának. – Mivel a játékos szúró fájdalmat érez, ezért Zdolik Bencét neveztük a helyére, akinek a bevetését egyébként is terveztük a torna folyamán. Ancsin Gábor kiesésével jobbátlövő poszton Mocsai Tamás mellett Gulyás Péter lehet az alternatívánk, illetve a kétirányítós játék, azonban a poszt megoldását nagyban befolyásolja a védekezés hatékonyságának fenntartása.”

„Ancsin Gábor állapota jelentősen javult, de a szerda reggeli vizsgálat során a térdére felhelyezett speciális bandázs viselése mellett is a kitámasztó mozdulatoknál fájdalmat érzett. Ezért az a döntés született, hogy a játékos gyógyulását nem kockáztatjuk, az Ausztria elleni mérkőzésen nem lép pályára. Kezelését folytatjuk” – tette hozzá dr. Erdélyi Gábor csapatorvos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.