Hajrá, Panka! Újabb lépés a téli olimpia felé

A szocsi olimpiai kvótáért küzdő Gyarmati Panka a 11. helyen zárta a hódeszkások amerikai Grand Prix-versenyét.

BuL
2014. 01. 10. 16:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 20 éves sportoló menedzsmentjének pénteki tájékoztatása szerint Gyarmati a nyolcas döntőbe ugyan nem tudta beverekedni magát, de a selejtezőben 15 riválisát is megelőzte, produkciójára 60,20 pontot kapott a bíráktól. A nyolcadik helyhez további 12 pontra lett volna szüksége.

Gyarmati jelenleg a 28. a női világranglistán, s két helyre van attól, hogy megszerezze az ötkarikás indulási jogot. A legsikeresebb magyar hódeszkás előtt hat amerikai található a rangsorban, de egy nemzetet maximum négyen képviselhetnek Szocsiban. A végleges indulási sorrend január 19-én, a kanadai Stonehamben sorra kerülő kvalifikációs világkupán dől el.

„Az edzőm célja az volt, hogy a legfontosabb megméretés előtt, nyomás nélkül versenyezzek nagyon erős riválisok ellen” – nyilatkozta Gyarmati, s hozzátette, az amerikaiaknak ez az olimpiai kvalifikációs versenyük, ezért különösen örül a 11. helynek, mivel a legjobbakat felvonultató mezőnyben érte el.

Kattintson ide, hogy tudja, kiért szoríthat Szocsiban!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.