Helyreállt a rend a spanyol bajnokságban

Klaas-Jan Huntelaar góllal tért vissza, Szalai Ádám kimaradt, a Schalke 3–0-ra kiütötte a Hamburgot.

2014. 01. 26. 19:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hozott meglepetést az angol FA-kupa 4. fordulója, az esélyesebb csapatok rendre továbbjutottak. Utolsóként a Chelsea, amely így, na meg Oscar bombagóljával kedveskedett a születésnapos José Mourinhónak. A portugál mester még csak 51 éves, de már szinte mindent megnyert. Ne csodálkozzunk, hogy szép számban akadnak irigyei. A hét vége híre, hogy a londoni Kéket eladták Juan Matát a Manchester Unitednek. A Milannak szánt Michael Essien viszont valószínűleg nem kél el, mert az orvosi vizsgálat azt mutatta ki, hogy a térde nem bírja a terhelést.

FA-kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
AFC Bournemouth (II. osztályú)–Liverpool 0–2
Bolton (II.)–Cardiff City 0–1
Birmingham City (II.)–Swansea City 1–2
Manchester City–Watford (II.) 4–2
Southampton–Yeovil Town (II.) 2–0
Sunderland–Kidderminster Harriers (V.) 1–0
Southend United (IV.)–Hull City 0–2
Wigan Athletic (II.)–Crystal Palace 2–1
Stevenage Football Club (III.)–Everton 0–4
Sheffield United (III.)–Fulham 1–1
Chelsea–Stoke City 1–0

A Hannover – Huszti Szabolcs végig a pályán volt és gólpasszt adott – első idegenbeli, az Eintracht Frankfurt pedig első hazai győzelmét ünnepelte a német labdarúgó-bajnokságban, a 18. fordulóban. A címvédő és listavezető Bayern Münchent üldöző Leverkusen és a Dortmund is pontokat vesztett, előbbi a Freiburg vendégeként kapott ki 3–2-re, utóbbi pedig hazai pályán az Augsburggal játszott 2–2-es döntetlent. A Dortmund ráadásul erre a szezonra elvesztette Jakub Blaszczykowskit. A 66-szoros lengyel válogatott futballista térdszalagszakadást szenvedett. Klaas-Jan Huntelaar felépült sérüléséből, visszakerült a Schalke kezdőcsapatába, egyből gólt is szerzett, Szalai Ádám viszont így kimaradt, a 73. percben állt be a holland játékos helyére.

Németország, 18. forduló:
Mönchengladbach–Bayern München 0–2
Frankfurt–Hertha 1–0
Nürnberg–Hoffenheim 4–0
Dortmund–Augsburg 2–2
Freiburg–Leverkusen 3–2
Stuttgart–Mainz 1–2
Wolfsburg–Hannover 1–3
Werder Bremen–Braunschweig 0–0
Hamburg–Schalke 0–3

A címvédő, listavezető Juventus közel hetven percet emberhátrányban futballozva 1–1-es döntetlent ért el a Lazio vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Ezzel megszakadt Antonio Conte együttesének 12 találkozóból álló győzelmi sorozata. A hazaiak a 24. percben büntetőhöz jutottak, miután Gianluigi Buffon, a Juventus világbajnok kapusa a 16-oson belül elkaszálta Miroslav Klosét, ráadásul a hálóőrt kiállította a játékvezető. A Milan az utolsó pillanatokban szerzett gólokkal fordított és nyert a Cagliari vendégeként, így második bajnokiját is megnyerte Clarence Seedorf irányításával, sőt a szezonban először nyert két meccset egymás után a Serie A-ban.

Olaszország, 21. forduló:
Cagliari–Milan 1–2
Internazionale–Catania 0–0
Livorno–Sassuolo 3–1
Parma–Udinese 1–0
Sampdoria–Bologna 1–1
Torino–Atalanta 1–0
Verona–Roma 1–3
Lazio–Juventus 1–1
Napoli–Chievo 1–1
Fiorentina–Genoa 3–3

Csak átmenetileg állt a tabella élére a Real Madrid, miután szombaton 2–0-ra legyőzte a Granadát. Vasárnap az Atlético Madrid és a Barcelona is elvégezte a maga dolgát, előbbi a Rayo Vallecano vendégeként 4–2-re, utóbbi a Málaga ellen otthon 3–0-ra nyert. Így az élen újra Barcelona, Atlético, Real a sorrend.

Spanyolország, 21. forduló:
Sevilla–Levante 2–3
Valencia–Espanyol 2–2
Valladolid–Villarreal 1–0
Real Madrid–Granada 2–0
Celta Vigo–Real Betis 4–2
Almería–Getafe 1–0
Osasuna–Bilbao 1–5
Rayo Vallecano–Atlético Madrid 2–4
Barcelona–Málaga 3–0

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.