Hetényi: Három győzelem kell a playoffhoz

Hetényi Zoltán első shotoutját hozta az osztrák hokiligában. A Volán kapusának helyreállt az önbizalma. Interjú.

2014. 01. 27. 10:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A tavasz aligha úgy alakult, ahogy tervezte. Helyreállt az önbizalma?
– Igen, nagyon jó érzés, hogy minden a helyére került. Élvezem az edzőnk, Marty Raymond bizalmát, jól megy a védés, a csapat pedig sorra nyeri a meccseket.

– Mi változott meg hirtelen? Az alapszakasz végén döcögött a Volán, most viszont száguld, zsinórban négy mérkőzést is megnyert.
– Úgy tíz meccs lehetett hátra az alapszakaszból, amikor az edzőnk azt mondta, számunkra megkezdődött a rájátszás, mindenki ennek megfelelően teljesítsen. Remek húzás volt. Ugyanis nem úgy megy, hogy reggel elhatározzuk, nyerünk 5–0-ra, s este meg is valósítjuk. Fokozatosan lehet formába lendülni, ráhangolódni a nagy feladatokra.

– Tavaly tavasszal furcsa ügy miatt kellett hazajönnie Amerikából, az ősszel pedig Finnországban tartaléksorba száműzték. Mit gondol, megérte a vargabetű, vagy előrébb tartana, ha 2011-ben nem igazol Finnországba?
– Nem bántam meg semmit. Nagyon jó edzőkkel volt alkalmam dolgozni, szerintem nagyon sokat tanultam. Technikásabb, érettebb kapusnak tartom magam, mint három éve.

– Ha lesz rá alkalma, a nyáron újra a kezébe veszi a vándorbotot?
– Erről egyelőre teljesen fölösleges beszélni. Most a Volán mindennél fontosabb, be kell jutnunk a rájátszásba.

– Ehhez az első vagy a második helyen kell végezni a középszakaszban az alsóházban. Jelenleg négy pont az előnyük a harmadik Dornbirn előtt. Ön szerint hány meccset kell még nyerniük, hogy elérjék a céljukat?
– Szerintem hármat még biztosan. Korai még a továbbjutásról beszélni.

– Tavaly a világbajnokság előtt váratlanul kikerült a válogatott keretből, idén azonban szinte biztosan ön lesz az első számú kapus a világbajnokságon. Rendezte a viszonyát Rich Chernomaz szövetségi kapitánnyal?
– Akkor sem vesztünk össze, közölte a döntését, amit elfogadtam, s ami, el kell ismerjem, utólag helyesnek bizonyult. Az ősszel már kaptam tőle lehetőséget Lengyelország ellen, akkor azt mondta, elégedett a teljesítményemmel. Ennél többet nem is várhatok el. Természetesen szeretnék védeni a világbajnokságon, de erről a kapitánynak kell majd döntenie.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.