Hivatalos: Magyarország a második kalapban

Amiről az MNO tavaly októberben írt, az UEFA most tette hivatalossá: Magyarország második kalapos az Eb-selejtezősorsoláson.

2014. 01. 24. 14:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hír magja, miszerint a második kalapból húzzák ki a február 23-ai, nizzai sorsoláson a Hungary cetlit, igen jó – persze nem újdonság az MNO olvasói számára –, különös tekintettel arra, hogy nem 16, hanem 24 csapat részvételével rendezik meg a 2016-os franciaországi kontinenstornát.

A keretes cikkrészben böngészhető kalapokból 9 csoportot állítanak össze – reméljük, alapot nem adva annak, hogy csalást emlegessen a sportszerető közvélemény, mint a nyári vb-kvartettek összeállításakor –, a csoportok első két helyezettjein kívül a legjobb harmadik is automatikus résztvevő, a maradék 8 „bronzérmes” pedig pótselejtezőn juthat repülőjegyekhez.

Az UEFA bejelentett egy olyan innovációt is, miszerint a házigazda Franciaország is elindul a selejtezőkön, az ötcsapatos csoportba nyer besorolást és felkészülési találkozókat játszik, óvva világranglistás helyezését.

A sorsoláskor egyébként politikai okokból nem kerülhet egy csoportba az „első bálozó” Gibraltár és Spanyolország, Örményország és Azerbajdzsán, ellenben az oroszok és a grúzok vállalták, hogy ha a sors úgy hozza, megmérkőznek egymás ellen, vállalva a lebonyolítás nehéz feladatát.

A kalapokat átnézve létrehoztunk egy bivalyerős, egy reménykeltő és egy pikáns csoportot, lássuk!

Bivaly: Spanyolország, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Montenegró, Ciprus, Málta
Reménykeltő: Bosznia-Hercegovina, MAGYARORSZÁG, Ausztria, Észtország, Moldova, Andorra
Pikáns: Oroszország, MAGYARORSZÁG, Románia, Örményország, Moldova, Gibraltár

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény, utána a gólkülönbség, majd a több rúgott gól rangsorol. A csoportharmadikok összevetéséhez a csoporthatodikok elleni eredményt kiveszik.

A 2016-os Eb selejtezőit 2014 szeptemberétől 2015 októberéig bonyolítják le, első meccsek időpontja szeptember 7-9.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.