Íme Schumacher útja a balesetig

Rekonstruálták a korábbi F–1-es világbajnok lesiklását.

GB
2014. 01. 02. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy profi síelő segítségével a Bild rekonstruálta Michael Schumacher útját azon a pályán, melyen lefelé haladt balesete előtt. Az útvonal szinte végig közepes tudást igénylő (kék) pályákon megy keresztül, és még az szakasz sem túl meredek, ahol a tragédia bekövetkezett. Minden bizonnyal a magasabb hó okozhatta a szerencsétlen balesetet, hiszen a sportoló kitűnően síelt. A korábbi Forma–1-es pilóta egy két pályát összekötő, úgynevezett szűzhavas részen próbált átvágni, de a sziklákkal szabdalt szakaszon megbillent és elesett.

– Michael Schumacher állapota továbbra is válságos, de stabil – közölte a sportoló menedzsere szerdán a Schumachert ápoló grenoble-i kórház előtt. A korábbi német pilóta keddre virradóra újabb műtéten esett át, melynek során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából. Továbbra is mesterséges kómában tartják.

A Blikk úgy tudja, hogy egy nemzetközi hírű magyar idegsebész, Csókay András felajánlotta segítségét a kómában fekvő Forma–1-világbajnok francia orvosainak. A magyar orvos nem kommentálta a lap értesülését.

Csendes ünnepséget szervez a Ferrari Michael Schumacher hétszeres Forma–1-es világbajnoknak. A Ferrari-istálló hivatalos Facebook-oldalán hirdette meg az eseményt, hozzátéve, hogy minden rajongót pirosba öltözve várnak a grenoble-i kórház elé, ezzel is támogatva a 45. születésnapját pénteken „ünneplő” pilótát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.