Interneten láthatjuk először a Formula–1-es csodát

A Mercedes az első, jerezi teszten, míg a McLaren a honlapján mutatja be az idei szezonra készített Formula–1-es versenyautóját.

NT
2014. 01. 07. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A stuttgarti csapat a január 28-án kezdődő, négynapos dél-spanyolországi gyakorláson mutatja be kocsiját. Az idei versenyeken – akárcsak tavaly – a német Nico Rosberg és a brit Lewis Hamilton indul.

A 2013-ban alapításának 50. évfordulóját ünneplő – és a jubileumi idényben még dobogós helyezésig sem jutó – McLaren ugyancsak kedden jelentette be, hogy január 24-én az istálló honlapján teszi közzé az első fotókat az MP4-29 jelű modellről. A szebb napokat látott wokingiak a brit Jenson Buttont és az újonc dán Kevin Magnussent állítják csatasorba az idén.

A konstruktőrök versenyében tavaly negyedik Lotus, amely az idén a francia Romain Grosjeannal és a venezuelai Pastor Maldonadóval indul, váratlan bejelentést tett: az E22-es gép Jerez helyett csak a (négyből) második tesztelésen, Bahreinben mutatkozik be február 19-én. A döntés már csak azért is meglepő, mert az idei vb-sorozatban több radikális változáshoz is alkalmazkodniuk kell a csapatoknak: V8-as szívók helyett V6-os turbómotorok hajtják az autókat összetett hibridrendszerrel kiegészítve, emellett az új szabályok korlátozzák a felhasználható üzemanyag mennyiségét is.

A 2014-es F1-es szezon március 16-án rajtol Ausztráliában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.