Iráni szupercsapat jön Szombathelyre

A világ legerősebb kötöttfogású válogatottja is szőnyegre lép a Magyar Nagydíjon.

2014. 01. 31. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Birkózó Szövetség tájékoztatása alapján az iráni csapat két héttel a verseny előtt érkezik hazánkba, és részt vesz a Tatán február 17-én kezdődő nemzetközi edzőtáborozáson. Mindhárom londoni olimpiai bajnok helyet kapott az együttesben: Hamid Szorjan Reihanpur (Szombathelyen az 59 kg-ban indul), Omid Noruzi (66 kg) és Gaszem Rezaei (98 kg). A két világbajnok Szajd Abdvali (71 kg) és a tavaly Budapesten győztes Taleb Nematpur (85 kg). A három további szereplő egyaránt világbajnoki bronzérmes: Farsad Alizade (75 kg), Habibolla Ahlagi (80 kg) és Basir Babadzsanzade (130 kg).

Minden bizonnyal Reihanpur lesz a verseny legrangosabb vendége, aki a londoni aranyán túl 2005 és 2010 között sorozatban ötször nyert világbajnokságot. Az iráni szupercsapat névsora véglegesnek tekinthető, miután a versenyzők vízumigénylése megérkezett a magyar szövetségbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.