Ismét sztrájkolhatnak a futballisták

A Racing Santander játékosai kilátásba helyezték, hogy nem lépnek pályára a Király Kupa negyeddöntőjében.

NT
2014. 01. 27. 21:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadosztályú együttes futballistái Mario Fernández csapatkapitánnyal az élen a hétfőn közrebocsátott sajtóközleményben kilátásba helyezték, hogy nem lépnek pályára az élvonalbeli Real Sociedaddal vívandó csütörtöki visszavágón, ha a klubvezetés nem rendezi a velük szemben több hónapja fennálló tartozásokat.

A bojkottfenyegetés részeként a játékosok az elnök és embereinek lemondását is követelik, mondván, az Ángel Lavín vezette vezérkar az ismételt ígéretek dacára sem fizette ki nekik járandóságukat. A 2011-ben még a Primera Divisiónban szereplő egyesület évek óta a csőd szélén áll.

A santanderiek januárban már jelezték elégedetlenségüket: az Almeríával vívott nyolcaddöntős kupatalálkozó elején, a kezdő sípszó után a Racing-játékosok tiltakozva állva maradtak, amíg a rivális csapat – az előzetesen megbeszélteknek megfelelően – kirúgta a labdát az oldalvonalon. Az 1–1-es döntetlennel zárult meccs során a házigazdák elfedett arcú szurkolói megpróbáltak behatolni a dísztribünre, ahol a klubelnök is tartózkodott. A rendőrök visszaverték a támadást.

A mostani kupapárharc első meccsét a Real Sociedad hazai pályán 3–1-re nyerte.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.