Kaká-gála és Lazio-öröm

A rómaiak kisebb meglepetésre 1–0-ra nyertek a vendég Internazionale ellen, a másik milánói csapat brazilját ünnepelte.

BL
2014. 01. 06. 20:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várakozásoktól eddig elmaradó római csapatnál így sikeresen debütált a szombaton kinevezett régi-új vezetőedző, Edoardo Reja. A győztes gólt a német Miroslav Klose szerezte a 81. percben. Az Internazionale vereségével visszacsúszott a hatodik helyre, míg a Lazio jelenleg tizedik.

A Napoli a belga Dries Mertens duplájával nyert a Sampdoria ellen. Az AC Milan Kaká duplájának is köszönhetően 3–0-ra nyert a vendég Atalanta ellen. Az aranylabdás brazil játékos először a 35. percben talált a kapuba, ez volt pályafutása 100. gólja Milan-mezben, majd a fordulást követően másodszor is eredményes volt. A végeredményt a mindössze 18 éves Bryan Cristante állította be.

Tőzsér Dániel csapata, a Genoa kétgólos győzelmet aratott az újonc Sassuolo fölött, a magyar játékos nem kapott lehetőséget.

Szintén hétfői hír, hogy a nyáron befejezi profi pályafutását Antonio Di Natale korábbi olasz válogatott labdarúgó, aki kétszer volt a Serie A gólkirálya. „Beszéltem erről a családommal, és természetesen a klubbal is egyeztetni fogok” – mondta az Udinese 36 éves csatára az ANSA olasz hírügynökségnek a Hellas Veronától hétfőn hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereség után.

Francesco Guidolin, az udinei együttes vezetőedzője meglepődött Di Natale döntésén: „nem tudom, mit mondhatnék, nem tudtam arról, hogy ilyen szándéka van”.

A támadó 2004 óta játszik az Udinesében, amelynek színeiben eddig 311 bajnoki meccsen 162 gólt szerzett. A Serie A-ban 2010-ben és 2011-ben is ő volt a szezon legeredményesebb játékosa, a válogatottban 42-szer szerepelt, 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt. A nemzeti együttesben 2002-ben debütált, s ott volt a 2008-as Eb-n és a 2010-es világbajnokságon is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.