Kassai nem lesz ott a brazíliai világbajnokságon

A magyar bírót nem nevezte játékvezetői keretébe a FIFA.

WL
2014. 01. 15. 8:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIFA kedd délelőtt Zürichben választotta ki azt a 25 játékvezetői hármast, illetve 8 tartalékpárost, akik kiutazhatnak a dél-amerikai világeseményre – írja az Nso.hu. Kassai Viktor és magyar segítői nem kerültek be a bírói keretbe.

Személyiség, helyzetértékelés, játékfelfogás; ezek voltak a FIFA játékvezetői bizottságának válogatási elvei a bírók kijelölése során.

A 2011-es Bajnokok Ligája-döntőt levezénylő sípmester mellőzésével úgy tűnik, a magyar bajnokság nem képviselteti magát a legrangosabb futballeseményen, bár a Ferencvárost erősítő bosnyák Muhamed Besic még ott lehet hazája válogatottjával, de úgy tűnik, beválogatására egyre kevesebb az esély.

Kassai mellőzésében talán az is közrejátszhatott, hogy a magyar bíró a 2012-es lengyel–ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon az Anglia–Ukrajna mérkőzésen komoly hibát követett el – nem adott meg egy ukrán gólt, a labda egyértelműen túljutott a gólvonalon Terry mentése előtt –, és ezzel nagy felháborodást keltett a házigazdák és a nemzetközi futballközvélemény körében is.

Kassai Viktort egyébként az UEFA folyamatosan foglalkoztatja, a Bajnokok Ligája idei kiírásában több meccset is vezetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.