Lapozgassunk a vízilabda-válogatott naptárjában

Majdnem teljes egészében körvonalazódott a magyar férfi vízilabda-válogatott idei programja.

BuL
2014. 01. 22. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legközelebb február 4-én lesz látható a magyar válogatott, az USA elleni hazai barátságos mérkőzésre Benedek Tibor 19-tagú keretet hirdet néhány nap múlva.

Ezután a szövetségi kapitány 17 játékossal utazik Szolnokra, ahol az idei Volvo Kupa nemzetközi felkészülési tornán vesz részt.

Február 7., péntek
16.00 Szerbia–USA
18.00 Magyarország–Németország

Február 8., szombat
14.00 USA–Németország
16.00 Magyarország–Szerbia

Február 9., vasárnap
13.00 Szerbia–Németország
15.00 Magyarország–Egyesült Államok

A Világligában február 11-én játszunk legközelebb, a görögök ellen, idegenben. Ezt követően, április 15-én a horvátok elleni hazai meccsel zárjuk a csoportselejtezőt. E mérkőzés helyszíne Pécs lesz.

Amennyiben sikerül megszerezni a csoport első helyét a jelenleg hárompontos előnnyel csoportelső magyar válogatottnak, akkor a Világliga szuperdöntőjében, Dubajban (Egyesült Arab Emírségek) lesz egy kis dolga a társaságnak június 17. és 22. között.

A csapat a szuperdöntő előtt itthon, Budapesten játszik hivatalos mérkőzést az olaszokkal (június 7-én) s Olaszországban is részt vesz néhány napos közös edzőtáborozáson az itáliai válogatottal. (Amennyiben nem jutunk ki Dubajba, a szakvezetés megfelelő edzőpartnereket keres.)

A magyar válogatott egy nagyon erős berlini felkészülési tornán is részt vesz, július 4–6-án a német válogatott mellett az USA-val és vb-döntőbeli ellenfelünkkel, Montenegró csapatával meccselünk.

Mint ismeretes, július 14–27. között Budapesten lesz az év legrangosabb eseménye, az Európa-bajnokság.

Akármi is lesz az eredmény a Margitszigeten, a Benedek-fiúk utána sem kezdhetik meg nyári szabadságukat, ugyanis a magyar válogatott a világbajnoki aranyéremmel kvalifikálta magát a Világkupa végküzdelmeibe, amelyeknek a kazahsztáni Almati ad otthont augusztus 19–24. között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.