Leigazolta a Videoton gólkirályát a kis Kaposvár

A labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvár hivatalos honlapján jelentette be, hogy André Alves visszatér.

BuL
2014. 01. 13. 11:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban elsőként az NSO számolt be róla, hogy André Alves Dubajból való távozása után ismét Magyarországon tartózkodik, és Kaposváron folytathatja pályafutását, a Rákóczi pedig hétfőn bejelentette, hogy a szezon végéig szerződést kötött a brazil csatárral.

André Alves számára nem lesz ismeretlen a magyar bajnokság: korábban volt a Budapest Honvéd és a Videoton játékosa (utóbbival NB I-es gólkirály is volt), illetve 2005 és 2008 között a Kaposvárt erősítette. Ebben az időszakban 73 bajnokin 26 gólt szerzett a Rákóczi színeiben.

„Fél évre szerződtettük Alvest, de ha mindkét fél elégedett lesz, a nyáron meghosszabbíthatjuk a megállapodást – mondta a Rakoczifc.hu-nak Illés János ügyvezető-elnök. – A játékos korábban többször is hangsúlyozta, hogy szeretett Kaposváron élni és játszani, kedvelte a közönséget, és a szurkolók is elismerték őt. Volt más ajánlata, de sikerült meggyőzni arról, hogy nem feltétlenül a pénz számít, hanem az, hogy segítsen nehéz helyzetben lévő korábbi együttesén. Örülök neki, hogy minket választott, és már a többiekkel együtt el is utazott a debreceni edzőtáborba.”

Alves az elmúlt fél évet Dubajban töltötte, az év végén aztán szerződést bontott, így szabadon igazolható volt. A támadó korábban 41 bajnokin lépett pályára az Omonia Nicosia színeiben a ciprusi élvonalban és 20 gólt szerzett.

(A képen Alves a Videoton játékosaként, még 2011-ben.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.