Lindsay Vonn nem lesz ott az olimpián

Az alpesi síző térdsérülése miatt kénytelen kihagyni az ötkarikás játékokat.

WL
2014. 01. 07. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Le vagyok sújtva, mert be kell jelentenem, hogy nem vehetek részt az olimpián” – írta kedden Facebook-oldalán a négyszeres összetett világkupa-győztes amerikai alpesi síző, hozzátéve, hogy hiába tett meg mindent, térdsérülése nem jött teljesen rendbe, s szalagjai nem elég stabilak a versenyzéshez.

A kétszeres világbajnok sportoló jelezte, hamarosan megműtik a térdét, s biztos benne, hogy a jövő évi világbajnokságon, melyet otthonában, Vailben rendeznek, ott lesz a mezőnyben.

Vonn a tavaly februári világbajnokság lesikló versenyén szenvedett súlyos balesetet, aminek következtében a jobb térdében az oldalsó és a keresztszalag is elszakadt, emellett a sípcsontja is eltört. A visszatérésre készülve november 19-én edzés közben nagyot bukott, s szintén a jobb térdében részlegesen elszakadt az elülső keresztszalagja. December elején aztán a 29 éves síző visszatért, majd egyre jobb eredményeket ért el, de december 21-én a Val d\'Isere-i lesikló viadalon ismét bukott, és megint a jobb térde sérült meg.

A 29 éves sportoló – aki Tiger Woods barátnője – a szocsi olimpia egyik legnagyobb sztárja lett volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.