Magyar–norvég előtt: „Férfias, kockázatos”

Mocsai Lajos bevallja: iszonyúan feszült az Eb-továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú norvég meccs előtt.

BuL
2014. 01. 15. 19:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Feltérképeztük őket, látjuk a játékrendszerüket, a gyenge pontjaikat. Van nekik a skandináv kézilabdából egy olyan játékelemrendszerük, amely kissé sajátos, a legnagyobb erősségük pedig az, hogy a 23-24 éves korosztályból két-három nagyon komoly lövőteljesítményre képes játékossal egészítették ki a régi csapatukat” – nyilatkozta a szerda esti tréninget követően Mocsai Lajos, aki pokoli hangulatra számít, ugyanis a jegyeladások alapján biztos telt ház, közel ötezer szurkoló, nagyrészt norvég drukker buzdítja majd kedvenceit.

A szakember külön felhívta a figyelmet a norvégok két kapusára, akik fantasztikusan teljesítettek kedden a spanyolok ellen, valamint a világ egyik legjobb beállósának számító, korábban Veszprémben is szerepelt Bjarte Myrholra.

„A gyenge pontjuk az a rendszer, amiben játszanak, ugyanakkor nincsenek rossz játékosaik. A belső pozícióban szereplő két védőjátékosukat kell hibázásra kényszerítenünk” – mondta a szakember. „Ez egy kőkemény, férfias csata lesz, ahol a játékosok az egészségi állapotukat is kockára fogják tenni, ha kell. Ugyanakkor ez a csapat a csütörtöki találkozó eredményétől függetlenül olyan teljesítményt nyújtott a saját maga lehetőségein belül, amely a dicsőségére válik” – tette hozzá a tréner.

A saját bevallása szerint nagyon feszült szövetségi kapitány elmondta, könnyen elképzelhető, hogy a norvégok – az izlandiakhoz hasonlóan – megkapják majd a fontos pillanatokban a játékvezetők segítségét. Ezzel kapcsolatban pedig megjegyezte, erre a lehetőségre készülniük kell, és be kell bizonyítaniuk, hogy ez a jó karakterű közösség képes ezen túltenni magát.

A gárda kedd este egy fantasztikus mérkőzésen 27-27-es döntetlent játszott az izlandiakkal, amennyiben csütörtökön legyőzi vagy döntetlent játszik a norvégokkal, akkor bejut a középdöntőbe, ahová egy pontot visz magával. (Szereztünk vagy veszítettünk egy pontot? Ballai Attila cikke.)

A két csapat legutóbb a londoni olimpiát megelőző világbajnoki selejtezős párharcban találkozott egymással, az első mérkőzést hat góllal nyerte Mocsai Lajos csapata, majd az oslói visszavágón négygólos vereséget szenvedett, amivel továbbjutott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.