Magyar sportoló viszi a román zászlót Szocsiban

Tófalvi Éva csíkszeredai sílövő viszi a román nemzeti lobogót a február 7-i nyitógálán.

VZ
2014. 01. 20. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) azt követően jelentette be döntését, hogy a 31 éves székelyföldi sportoló a 25. helyen végzett, és értékes pontokat szerzett a sílövő világkupa hétvégi futamában, amelyet az olaszországi Antholzban rendeztek. Tófalvi Éva az üldözőversenyben a 41. pozícióból indulva érte el a 25. helyezést, bravúrosan megelőzve 16 versenytársát.

A 31 éves sportoló ötödik alkalommal vesz részt téli olimpián. 1998-ban Naganóban és 2010-ben Vancouverben is a 11. helyet szerezte meg egyéniben a 15 kilométeres távon. A négy évvel ezelőtti játékok nyitógáláján is ő volt a romániai csapat zászlóvivője.

A Krónika erdélyi magyar napilap beszámolója szerint Tófalvi Évának a gyergyószentmiklósi Ferencz Rékával kellett megküzdenie az olimpiai részvételért. A román női váltó ugyanis nem jutott ki a játékokra, egyéniben pedig Romániának csak egy kvótája van.

Az eddigi hat világkupa-viadal közül háromszor Ferencz, háromszor pedig Tófalvi szerepelt jobban. A világkuparangsorban Ferencz 34, Tófalvi pedig 29 pontot összesített, de Tófalvi harmadik lett az idény első IBU-kupa versenyén a svédországi Idrében, ahol további 48 IBU-pontot gyűjtött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.