Matyi Dezső titkosította a pécsi klub pénzügyeit

Az üzletember megtiltotta, hogy az önkormányzat átvizsgálhassa a PMFC-t működtető cég iratait – írja a Pécs Ma.

2014. 01. 16. 19:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matyi Dezső december végén jelentette be, hogy kiszáll a fociból. A csapatot működtető kft. vezetője azonnal anyagi segítségért fordult a pécsi önkormányzathoz, amelynek gyakorlatilag csak jelképes, alig ötszázaléknyi tulajdona van a PMFC-t működtető cégben. A város – a minimális részesedés ellenére – fel is ajánlotta segítségét a csapatnak, cserébe annyit kértek, hogy átvilágíthassák a céget, mert szeretnék megismerni a valós pénzügyi, finanszírozási helyzetet, illetve kíváncsiak arra is, hogy vannak-e, és ha igen, mekkora hitelei, tartozásai a társaságnak.

Matyi Dezső azonban titkosította a cég működésére és pénzügyi helyzetére vonatkozó teljes dokumentációt, egyetlen önkormányzati gazdasági szakembernek sem engedélyezte, hogy átnézzék ezeket. „Nem értjük a tulajdonos döntését, hiszen éppen mi vagyunk azok, akiknek kell a segítség, ráadásul mi kértünk szívességet. Lenne is, aki segít, de Matyi Dezső nem hajlandó együttműködni, aminek az okát nem igazán értem” – mondta a portálnak a PMFC Sport Kft. belső működését igazán közelről ismerő, ám neve elhallgatását kérő informátora.

Feleki Attila cégvezető hivatalosan is megerősítette, Matyi Dezső valóban nem engedélyezte a városi ellenőröknek, hogy átnézzék a céges dokumentációt. Sőt neki mint cégvezetőnek is megtiltotta, hogy érdemben nyilatkozhasson a cég gazdasági ügyeiről, hiteleiről és tartozásairól. Annyit egyébként Feleki elismert, hogy akad mindegyikből bőven.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.