Megmenekült Ribéry és Benzema

A bíróság szerint a két futballsztár nem követett el liliomtiprást.

NM
2014. 01. 30. 14:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A botrány 2010 elején robbant ki, amikor egy prostituált, bizonyos Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban – amikor még csak 16 éves volt – a francia válogatott több labdarúgója is fizetett neki szexuális kapcsolatért. Az ügyben a rendőrség akkor kihallgatta és ideiglenesen őrizetbe vette Ribéryt és Benzemát. A két játékos nem is tagadta a viszonyt.

Noha a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön és 45 ezer eurós bírság is járhat. De csak akkor, ha bizonyítható, hogy a tettes tudott partnere életkoráról. A két labdarúgó szerencséjére a fiatal pillangó úgy tett vallomást, hogy Ribéry és Benzema nem volt tisztában az életkorával.

Ezt a kijelentést a bíróság is bizonyítottnak tekintette, így felmentette a két játékost.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.