Megvan a magyar válogatott tavaszi ellenfele, Finnország az

Néhány órával „ellenfélkereső” cikkünk után bejelentette az MLSZ: Finnország ellen debütál szövetségi kapitányként Pintér Attila.

BuL
2014. 01. 16. 11:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márciusban, Finnország nemzeti együttese ellen játssza idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, melynek új szövetségi kapitánya, Pintér Attila ezen a találkozón mutatkozik be a kispadon.

A hazai szövetség honlapja szerint a barátságos találkozót március 5-én a győri ETO Parkban rendezik.

A finnek a magyarokhoz hasonlóan csoportharmadikként zárták a világbajnoki selejtezőket, így lemaradtak a brazíliai szereplésről. Az északi ország csapata jelenleg 66. a világranglistán, míg a magyarok két helyet rontva, a 46. helyen állnak.

A két válogatott 13 alkalommal játszott eddig egymás ellen, s a mérleg nyomasztó magyar fölényt mutat: kilenc győzelem és három döntetlen mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett el a nemzeti csapat. Legutóbb a 2012-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában csaptak össze a felek, s 2011 októberében 0-0-s döntetlennel zárult a budapesti találkozó.

A magyar csapat október 15-e óta nem lépett pályára, akkor a lemondott Egervári Sándor helyére beugró Csábi József irányításával 2-0-ra győzött Andorra ellen a vb-selejtezők zárásaként.

Pintér Attilát december közepén nevezték ki szakvezetőnek, s éppen ott debütálhat a válogatott kispadján, ahol klubedzőként legutóbbi nagy sikerét elérte, mivel tavaly az ETO-val nyert bajnokságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.