Mese nincs, a legjobbakat csapja hóna alá Benedek

A világbajnok csapattal utazik Benedek Tibor a horvátok ellen január 14-ei vízilabdavilágliga-mérkőzésre.

BuL
2014. 01. 05. 18:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakvezető a szövetség honlapjának elmondta: jövő vasárnap találkozik a keret, délután mennek Nagykanizsára, ott edzenek és alszanak, hétfőn buszoznak tovább Sibenikbe, ahol este újabb edzés következik, kedden játsszák a meccset, a visszaút pedig szerdán lesz.

A magyarok november 12-én, Miskolcon 8–5-re legyőzték a görögöket, majd utóbbiak december 10-én, vendégként meglepetésre nyertek – büntetőkkel 12–11-re – az olimpiai bajnok horvátok ellen. A trióból a körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerű sorozat győztese jut tovább az úgynevezett szuperdöntőbe.

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila
Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Vámos Márton, Madaras Norbert, Hárai Balázs, Bedő Krisztián, Hosnyánszky Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Szivós Márton, Bátori Bence

– Ez most egy új Világliga-sorozat, amelyen mindenkinek ugyanúgy bizonyítania kell, hogy helye van a magyar válogatottban. Nem a múltból indulok ki, hanem egyszerűen ez az a tizenhárom, aki 2014-ben Világliga-selejtezőt játszik Horvátország ellen. Nem véletlenül nem használom azt a kifejezést, hogy „vb-csapat”. Nem nagyon érdekel engem, hogy mi volt fél évvel ezelőtt, az foglalkoztat, hogy mi van most. Ez az a csapat, amelynek a január 14-i idegenbeli meccsen le kell győznie a horvátokat. Nehéz dogunk van, mert ugye vasárnap este és hétfőn este lesz egy-egy edzésünk, annyit tudunk tenni, hogy előhívunk bizonyos részeket az eddigi játékunkból. Már most mondom: nem az fogja eldönteni a találkozót, hogy mennyit tudunk előtte gyakorolni, hanem az, hogy azon a kedd estén mennyire vagyunk benne a mérkőzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.