Messi kevesli a 13 milliót

Lionel Messi fizetésemeléséről tárgyal a Barcelona az argentin ügynökeivel. Neymar és Ronaldo többet keres.

Ch. Gáll András
2014. 01. 26. 10:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmasak a pénzügyek a Nou Camp környékén, tagadhatatlan. Előbb Sandro Rosell, a Barcelona klubelnöke bukott bele abba, hogy vélhetően nem annyit fizettek Neymarért, amennyit kommunikáltak, hanem kétszer annyit: 57,1 millió helyett több mint százat.

Most pedig Lionel Messi fizetése körül feszül a húr: az argentin kevesli az évi tizenhárommillió eurót, mégpedig azért, mert a hírek szerint ezzel már a klubjában is a második helyre szorult, nemhogy a világon... Neymar ugyanis állítólag 17 milliót keres egy évben, Cristiano Ronaldo pedig 18 milliót prémiumok nélkül, ha pedig a Real Madrid megnyeri a bajnokságot, a Király Kupát és a Bajnokok Ligáját, akkor a bér 21 millióra is felugorhat. Messi esetében csupán 16 millióra hízhat a kereset még akkor is, ha a Barca mindent beseper.

Már a Rosell-érában megkezdődtek a tárgyalások Messi ügynöke és a klub között, akkor azonban azért lassult le a folyamat, mert közben Andrés Iniesta szerződéshosszabbítását is nyélbe kellett ütni. Most azonban felgyorsultak a tárgyalások, ami azért is fontos a Barcának, mert egyfelől a Manchester City elleni BL-párharc előtt meg akarják nyugtatni sztárjátékosukat, másfelől kiszivárgott, hogy a PSG tárgyalásokat kezdett Messi apjával Lionel leszerződtetéséről 2014 nyarán.

Szóval, az idő sürgeti Josep María Bartomeut, a Barcelona új klubelnökét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.