Messi nem fért be az év csapatába

Az UEFA honlapjának olvasói szavaztak. Zlatan és CR a két támadó.

WL
2014. 01. 15. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oldal látogatói az UEFA.com szerkesztői által összeállított 40-es listából választhatták ki az év tizenegyét, s 2007 óta először fordult elő, hogy Messi nem fért be az együttesbe, amelynek két csatára a Real Madrid portugál sztárja, Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain svéd támadója lett.

A FIFA-Aranylabda-szavazáson éppen Messi előtt győztes Ronaldo sorozatban hetedszer tagja a csapatnak, amelyben három újonc található: a kapus Manuel Neuer (Bayern München), klubtársa, a balhátvéd David Alaba és a középpályás Marco Reus, aki egyedül képviseli a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmundot.

A legjobb 11 közé négy futballista került be a BL-győztes Bayernből és a tavaly trófea nélkül maradt Real Madridot is négyen képviselik, igaz, Mesut Özil nyár óta az Arsenalt erősíti, míg Gareth Bale tavasszal még a Tottenham Hotspurben szerepelt.

A honlap közlése szerint a szavazáson több mint 525 ezren vettek részt, összesen 6 millió 310 ezer 237 voks érkezett.

UEFA.com: Az év csapata:
Manuel Neuer (német, Bayern München) - Philipp Lahm (német, Bayern München), Thiago Silva (brazil, Paris Saint-Germain), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), David Alaba (osztrák, Bayern München) - Gareth Bale (walesi, Tottenham Hotspur/Real Madrid), Marco Reus (német, Borussia Dortmund), Mesut Özil (német, Real Madrid/Arsenal), Franck Ribéry (francia, Bayern München) - Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.