Mocsai: Aztán nekiugrunk a dánoknak

Edzés helyett pihent vasárnap Mocsai Lajos válogatottja Herningben, a dánok elleni Eb-középdöntő előtt.

BuL
2014. 01. 19. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minden világversenyen bekövetkezik egy holtpont a játékosok fizikai állapotában, úgy érezzük, ez most jött el. – mondta el Mocsai Lajos. – Éppen ezért vasárnap a taktikai elemzés mellett a regenerációé a főszerep, a csapat a videózáson túl konditermi edzésen vesz részt. Mivel hétfőn későn, este fél kilenckor lépünk pályára, délelőtt majd intenzív taktikai edzést tartok a csapatnak, aztán nekiugrunk a dánoknak.”

A szövetségi kapitány hozzátette: nagyon komoly eredménynek tartja, hogy a csoportküzdelmekből egy pontot tudott magával vinni a középdöntőbe a gárda, majd szombaton rendkívül könnyedén nyert a macedónok ellen.

„Ahhoz, hogy a legjobb hat közé kerüljünk, további pontra, pontokra van szükségünk a hátralévő két mérkőzésen. Már most látszik, hogy rendkívül jó eséllyel pályázunk a legjobb nyolc közé kerülésre, azaz megőrizhetjük helyünket a kontinens legjobbjai között. Ez rendkívül örvendetes, azon dolgozunk, hogy amennyire csak lehet, még előrébb lépjünk” – tette hozzá a szakember.

hétfő:
Macedónia–Izland 16.00
Ausztria–Spanyolország 18.15
Dánia–MAGYARORSZÁG 20.30
szerda:
Macedónia–Spanyolország 16.00
Ausztria–MAGYARORSZÁG 18.15
Dánia–Izland 20.30

A csoport állása:
1. Dánia 6 pont,
2. Spanyolország 4,
3. Izland 3 (88-87),
4. MAGYARORSZÁG 3 (85-86),
5. Macedónia 2,
6. Ausztria 0

A csoportból az első két helyezett jut az elődöntőbe, a harmadik az ötödik helyért lép pályára.

Erdélyi Gábor csapatorvos elmondta, hogy több játékoson keresztülment egy felső légúti vírusos betegség, amely szombaton már Lékai Mátét is kínozta, a kiváló formában játszó irányítónak estére hőemelkedése lett. „Kezeljük Mátét, reméljük, nála sem tartanak egy-két napnál tovább a panaszok. Rajta kívül egy-két játékos ütéseket kapott a macedónok elleni meccsen, de ezek kezelhető, kisebb sérülések” – nyilatkozott Erdélyi doktor.

A macedónok ellen négy gólt szerző Nagy Kornél kiemelte: örül, hogy végre hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Ahogy fogalmazott, a dánokkal a legkeményebb ellenfél következik, amely címvédőként saját közönsége előtt szerepelhet.

A két csapat legutóbb tavaly, a világbajnokság barcelonai negyeddöntőjében találkozott egymással, a Mocsai-gárda akkor hétgólos hátrányba került a félidőben (18-11), végül azonban szorossá tudta tenni az összecsapást, és 28-26-os vereséget szenvedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.