Mocsai Lajos: Nincs fiatalunk

A riói olimpiáig Mocsai Lajos szerint nincs más út, mint a jelenlegi csapat egyben tartása.

BuL
2014. 01. 23. 10:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mocsai Lajos szerint óriási dolog, hogy a magyar válogatott nyolcadikként zárt a dániai férfikézilabda-Európa-bajnokságon, hisz a nyolc közé kerülés volt a szövetség célja.

„Úgy érzem, az osztrákok elleni utolsó mérkőzésen a magyar válogatott felélte az erőtartalékait, a legutóbbi három napban három játékosunk lett fekvőbeteg. Ancsin kiesésével sajnos a távoli lövőzónában is elfogyott a variációs lehetőségünk” – mondta az Ausztriától elszenvedett vereséget követően a szakember.

A tréner ennek ellenére pozitívan értékelte a kontinensviadalt: „Ez a világverseny megmutatta, hogy a magyar kézilabdázás óriási erőfeszítéssel ott van a világ élvonalában és ott is marad. Tiszta szívvel gratulálok ehhez, hiszen ezt egy hihetetlenül erős mezőnyben tette.”

Mocsai Lajos szerint ez az Eb azt is megmutatta, hogy a csapatot mindenképpen egyben kell tartani a riói olimpiára, ugyanakkor ahhoz, hogy ott is sikeres legyen, változásokra van szükség.

„Meg kell oldanunk, hogy a válogatott játékosok a klubcsapatukban is meghatározó szerepet töltsenek be, ráadásul a külföldi sztárok igazolásával sokak játéklehetősége is hullámzóvá válik. Mindemellett meg kell említeni, hogy korábban két fő csapat mellett egy-két külföldi klub adta a válogatott keretét, most pedig tíz egyesületből érkeztek a játékosok, ez pedig nehezítette a koncentrált munkát.”

Mocsai szerint ez a torna rávilágított, hogy egy-egy játékos kivételével nincs olyan fiatal, aki hosszú távon átütő nemzetközi támogatást jelent a válogatottnak, éppen ezért úgy érzi, mindenképpen együtt kell tartani a jelenlegi keretet.

„Meg kell találnunk azokat a tartalékokat, amikből ezt a csapatot olyan szintre lehet hozni, hogy jó eredményt lehessen kihozni” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.